Inredning, Design, Djur, Musik, Kärlek, Recept, Hus, Växter, Handarbete.....

Inredning, Design, Djur, Musik, Kärlek, Recept, Hus, Växter, Handarbete......

2 januari 2013

Välkommen 2013!



God fortsättning på det nya året!
Här kommer en liten bildkaskad från nyårsaftonen och den goda maten.

Till förrätt åt vi "Rombomb" tillsammans med olika sorters kex.

Huvudrätten bestod av egenodlad potatis stekt i ugn, älgfilé och bearnaisesås. Dessutom en grönsallad med granatäpple i.

Till efterrätt hade vi gjort panncotta med nougat och varma hjortron.


 Tog några bilder på dukningen också.


Naturligtvis fick våra fyrbena vänner lite extra god middag.
Lite Pussi toppat med creme fraiche och en klick stenbitsrom smakade bra.

Strax efter kl 23.00 på nyårsftonen tog vi bilen in till stan för att titta på Umeå kommuns fyrverkeri, som visst skulle vara ett av Sveriges fem största.
Tyvärr var vädrets makter emot oss. Regn och mycket tjock dimma förstörde det vackra. Smällarna hördes och ljusskiftningar på himlen syntes. Men inga mönster....
L hade riggat kamera och stativ för att få nårga snygga nyårsbilder, men.... ja ni ser själva....


Idag har jag varit ledig hela dagen. En sväng in till stan blev det med ett besök på Tehörnan. En påse Grönt mint-te köpte jag med mig.
Ett litet stopp på Blomsterlandet blev det också. Gjorde sedan ett litet arrangamang att ställa på vardagsrumsbordet.


4 kommentarer:

  1. Jätte tjusigt och smaskigt såg det ut! Vad är räk bomb? Har du nått panacotta recept utan gelatin i?

    SvaraRadera
  2. Rombomb är helt enkelt bara cremefraiche, philadelphia, rödlök och stenbitsrom :-) Pannacotta utan gelatin.... Ja men det är väl bara att använda gelésocker som jag brukar göra. Det ska väl inte innehålla gelatin tror jag.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Gelsocker låtar bra. Har du ett säkert recept på det?

    SvaraRadera