Såg i en kommentar här på bloggen att det efterfrågades recept på saker och ting som jag bakar.
Här kommer några:
Cirka 20 st
3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Smaksättning:
1 msk cointreau eller pressad apelsin, florsocker eller riven vit choklad
3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Smaksättning:
1 msk cointreau eller pressad apelsin, florsocker eller riven vit choklad
Gör så här:
cirka 20 minuter + tid i kylen
Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden.
Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden.
Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat
Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat
så mycket att den kan formas,cirka 2 timmar.
Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar.
Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar.
Klicka ner dem i lite kakao, florsocker eller riven vit choklad och rulla dem runt.
Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna.
Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna.
Rulla dem åter i kakao, florsocker eller vit choklad.
Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar.
Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.
Jag använde den Mallorkinska örtlikören "Túnel Hierbas Dulces" som smaksättnin.. Blev ett lyckat resultat!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Mamma Carolas nougatgodis
Mandelmassa
Nougat
Skär nougaten i centimeterstora kuber.
Rulla sedan mandelmassa runt om så att det blir små kulor. Alternativt så går det att kavla ut mandelmassan och sedan skära nougaten i stavar som lägges ovanpå.
Därefter går det att skära små bitar i önskad storlek.
Eller så kan man ...... ja, du kan göra hur du vill!
Två ingredierser som är goda oavsett hur resultatet ser ut :-)
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Ett spännande recept som jag hittat på nätet. Belv bara tvungen att prova.
Nu har jag en glasburk full :-)
Gott att ha till hands och kombinera med en god kopp te.
100 g flytande smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
En nypa salt, om man vill
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl polkagrisar (hackade)
Blanda smör, socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och rör ner tillsammans med de hackade polkagrisarna. Knåda lätt och forma till fyra längder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast i två centimetersbitar och ställ i eftervärmen (avstängd ugn) tills de torkat helt (gärna över natten).
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
En nypa salt, om man vill
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl polkagrisar (hackade)
Blanda smör, socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och rör ner tillsammans med de hackade polkagrisarna. Knåda lätt och forma till fyra längder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast i två centimetersbitar och ställ i eftervärmen (avstängd ugn) tills de torkat helt (gärna över natten).
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Vad smaskigt! Ska testas redan i morgon tror jag :D tack så mycket!!
SvaraRaderaHärligt! hur har det gått med bakandet?
SvaraRadera