Inredning, Design, Djur, Musik, Kärlek, Recept, Hus, Växter, Handarbete.....

Inredning, Design, Djur, Musik, Kärlek, Recept, Hus, Växter, Handarbete......

15 december 2012

Juliga recept


Såg i en kommentar här på bloggen att det efterfrågades recept på saker och ting som jag bakar. 
Här kommer några:



Cirka 20 st 
3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Smaksättning:
1 msk cointreau eller pressad apelsin, florsocker eller riven vit choklad

Gör så här:
cirka 20 minuter + tid i kylen

Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden.
Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.

Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat
så mycket att den kan formas,cirka 2 timmar.

Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar.
Klicka ner dem i lite kakao, florsocker eller riven vit choklad och rulla dem runt.

Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna.
Rulla dem åter i kakao, florsocker eller vit choklad. 
Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar.
Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.

Jag använde den Mallorkinska örtlikören "Túnel Hierbas Dulces" som smaksättnin.. Blev ett lyckat resultat!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Mamma Carolas nougatgodis

Mandelmassa
Nougat

Skär nougaten i centimeterstora kuber.
Rulla sedan mandelmassa runt om så att det blir små kulor. Alternativt så går det att kavla ut mandelmassan och sedan skära nougaten i stavar som lägges ovanpå.
Därefter går det att skära små bitar i önskad storlek. 
Eller så kan man ...... ja, du kan göra hur du vill!
Två ingredierser som är goda oavsett hur resultatet ser ut :-)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ett spännande recept som jag hittat på nätet. Belv bara tvungen att prova.
Nu har jag en glasburk full :-)
Gott att ha till hands och kombinera med en god kopp te.

100 g flytande smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
En nypa salt, om man vill
1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl polkagrisar (hackade)

Blanda smör, socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och rör ner tillsammans med de hackade polkagrisarna. Knåda lätt och forma till fyra längder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast i två centimetersbitar och ställ i eftervärmen (avstängd ugn) tills de torkat helt (gärna över natten).


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *




2 kommentarer:

  1. Vad smaskigt! Ska testas redan i morgon tror jag :D tack så mycket!!

    SvaraRadera
  2. Härligt! hur har det gått med bakandet?

    SvaraRadera